Tattoo salon. The tattoo master is tattooing a man on his shoulder. Tattoo machine, safety and hygiene at work. Close-up, tinted, tattooist.

Je kan ze tegenwoordig niet missen, tattoos zijn een echte trend. Daarom zijn er ook steeds meer mensen die een tattoo cursus volgen maar, wat is nu het verschil tussen een tattoo cursus en opleiding en wat is de betere keuze. Om te beginnen is een tattoo cursus een stuk korter dan de opleiding. Veel mensen die denken dat ze al snel het tatoeëren kunnen oppakken doen een cursus in plaats van een opleiding. Bij de meeste cursussen ben je al binnen 6 maanden klaar. Ook moet je voor jezelf inschatten of een cursus wel genoeg informatie geeft en of je niet beter een opleiding kan gaan volgen. Verder is er nog de optie voor een online cursus, dat is wel meer werken maar dan kun je je leertijd ook in je eigen tijd inplannen sommige andere mensen vinden dat namelijk een stuk fijner.

Online cursus

Als je een goedkope route wilt volgen en thuis wil leren, dan is een online cursus ook echt aan te raden. Meestal leer je net zoveel als een cursus in ‘’levende lijve’’ en als je de lessen opneemt soms zelfs meer maar, het wordt meestal wel aangeraden om de cursus gewoon normaal te volgen omdat je dan de specialisten er gewoon bij hebt zitten om je te helpen. Ook is een cursus een stuk goedkoper dan een opleiding en daarom is een cursus ook een stuk populairder. Bij online cursus moet je ook een stuk meer focus hebben om zo niet in de war te raken, omdat het best veel stof is maar, weer in verdediging kun je leren je eigen tijd. 

Veel oefenen

Natuurlijk komt er bij een tattoo cursus ook veel oefeningen aan te pas. zo moet je oefenen met een tattoo machine op een kunsthuid en veel tekenen. Vooral het tekenen is in dit geval belangrijk omdat je zo echt leert om de gewilde kunstwerken te creëren. Ook is precies luisteren naar wat een klant precies wil nog iets waar sommige mensen aan moeten wennen. Dat kan namelijk soms best een klus zijn. Bijvoorbeeld als een klant een draak op zijn rug wil maar, je de draak zijn nagels een net iets te donkere tint geeft en de klant het daarom niet echt interessant vindt. 

Weer naar school

Veel mensen beschrijven een tattoo opleiding of cursus als een soort terugkeer naar school. 

Voor sommige mensen is dit erg positief en voor andere juist wat minder maar, het is altijd belangrijk om bij cursussen en opleidingen er volledig voor te gaan. Veel mensen die een opleiding of cursus doen over een vak of onderwerp wat ze leuk vinden zijn er ook zo mee klaar.